28 Ekim 2017 Cumartesi

ÜNİVERSİTEYE YENİ BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERE


 Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrencilere

Erhan Erkut

Tercihinizi yaptınız ve sonuçları bekliyorsunuz. Belki puanınız hedeflediğiniz programa yetmedi ve içiniz buruk belki de birkaç program arasında kararsız kaldınız ve kararı yerleştirme sistemine bıraktınız. Çok yakında sonucu öğreneceksiniz. Artık yarış bitti. Rahat bir nefes alabilirsiniz. Bundan sonrası yerleştirileceğiniz üniversiteye kalmış. Nasılsa onlar sizi geleceğinize hazırlayacaklar. Tatile çıkabilirsiniz.Umarım böyle düşünmüyorsunuz. Şimdi sizlere yerleşmiş olduğunuz programın tüm ülkede vereceği mezunların arasında nasıl en önlere çıkabileceğinizi anlatacağım.

Altın Kural: Her şeyi üniversitenizden beklemeyin. Üniversitelerin müfredatları şaşılacak derecede birbirlerine benzer. Sadece derslere girip çıkarak ve iyi notlar alarak en iyi ihtimalle vasat bir mezun olursunuz. Üniversite dönemi çok değerli. Bu dönemi sadece derslerle geçirmemeniz gerekiyor. Üniversitenin ve şehrin sosyal sermayesinden üst düzeyde yararlanmanız gerekiyor. Eğitiminiz sizin sorumluluğunuz. İnisiyatif almalısınız.

Yazının devamı için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÜNİVERSİTEYE YENİ BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLERE

 Üniversiteye Yeni Başlayacak Öğrencilere Erhan Erkut Tercihinizi yaptınız ve sonuçları bekliyorsunuz. Belki puanınız hedeflediğiniz pro...